Brno Open 2012
  IO Adult Latin Faces

Brno Open 2012
  IO Adult Latin R2

Brno Open 2012
  IO Adult Latin Redance

Brno Open 2012
  IO Adult Latin R1 Vol.2

Brno Open 2012
  IO Adult Latin R1 Vol.1

Starší galerie

Carol MacRaild seminář na DanceHallu

Carol MacRaild seminář na DanceHallu

Předem hlásím, že mini report ze semináře píšu jako dnes již netanečník a tak nějak se zdravým Majklo-nadhledem (to je takové alibi hned na začátek :-D.

Carol má své specifické charisma a její salva britského akcentu člověka nutí poslouchat každé slovo (na rozdíl od Holgera, kterému je rozumět o poznání lépe – čim to asi bude :-D) velmi pozorně. Toto snažení je ale bohatě odměněno získanými informacemi.

Tentokráte byl její seminář byl zaměřen více „duchovně“ a upřímně mě až tolik nepřinesl (to jsou samolibý kecy, co) Tím jak jsem semináře účastnil jen pasivně (bohudík) , nebyl jsem plně vtáhnut do všech psycho-motivačních her. Z oněch 90 minut bych se rád zmínil o dvou momentech.

Jeden z nich byl „vizualizace sestavy“. Zavřít oči a projet si sestavu, představovat si pohyby, pořadně je cítit, prožít je na plno a to všechno „dance in your body“. Krásně bylo vidět, jak to s některými cukalo - ruce létaly, hlavy se kroutily,kolena se podlamovala, ale všechno stacionárně. Někteří se ale jen suše pohupovali v bocích :-) Ovšem u poslední vizualizace jivu i ten nejposlednější tanečník tančil ve svém těle na plno! Carol holt umí strhnout k tomu, co si zamane. Velmi dobře poznamenala, že je zajímavé, že ten, kdo se jí nejvíce líbil při vizualizaci, není to kdo se libí při tanci.In the body to šlo, ale s partnerem to je zase jiná.. .

Takže hlavním mottem bylo (kromě mnoha jiných) bylo ukázat tancem něco – samotný tanec, jeho charakter, to že ho pro daný okamžik milujete a tančíte tak, aby to každý viděl. Petr Bartuněk pustil jedno takové krásné paso – 18 sekund kytarové předehry - to byla voda na „Carolin mlejn“. Tanečník – správně vžitý do své role (a při troše té zkušenosti) by měl využít už oněch 18 sekund k prezentaci toho, že se chystá tančit paso a ne strnule trčet v úvodní póze (mnohdy krkolomné) jako péro z gauče. Takhle to zní jako samozřejmost, ale pro první skupinu zůčastněných to rozhodně tak jasné nebylo…

No bylo toho dost, o čem by se nechalo mluvit. Přece jen Carol toho nakecá dost za 90 minut, ale bral bych jí kšefty, kdybych Vám to tu všechno vyžvanil a navíc ještě zkresleně, tak jak já si to přebral… takže příště si jí běžte raději poslechnout sami.